- Mijn specialiteiten

Medisch Pedicure

De medisch pedicure ( MBO- niveau4) is breed opgeleid. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis er ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie. Daarmee worden behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek vergroot. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar een (behandelend) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Kwaliteitsbewaking

De Medisch pedicure staat geregistreerd in KwaliteitsRegistier voor Pedicures. Mijn nummer is 6300. Voldoet aan de onderstaande eisen.

Naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu.

Naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.

Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelinfectie/onychomycose kan niet met het blote oog ( dianose a vue) worden waargenomen. Het is van groot belang bij een verdenking op een schimmelinfectie altijd een diagnostiek te laten uitvoeren. Hiervoor is toestemming van de huisarts noodzakelijk. Het onderzoek wordt opgestuurd naar het St.Raboud te Nijmegen.

Schimmelinfectie van de huid en/of nagels genezen uiterst zelden spontaan. Behandeling bestaat uit drie delen. In de eerst plaats moeten predisponerende factoren voor de betreffende infectie geëlimineerd worden. Op de tweede plaats komt de keuze van het antieschimmelmiddel of antimycoticum. En in de derde, maar zeker niet in de laatste of minste plaats, moeten de bronnen van herinfectie meebehandeld worden. Sporen kunnen nu eenmaal jarenlang overleven onder slechte omstandigheden.

Welke behandeling geschikt is ligt aan verschillende factoren. De ernst van de mycose, het aantal, en locatie ( hand of voet) van de aangedane nagels, de (veronderstelde ) verwekker, comorbiditeit, medicatiegebruik. Dit wordt met de huisarts overlegd.

Bent u onderbehandeling huisarts/specialist voor de volgende ziektebeelden, diabetes, reuma, kanker, hiv, andere chronische ziekte wordt het Care traject afgestemd met de huisarts/specialist.

U dient tijdens de behandeling zeer conceqent te zijn, zo niet dan zal het resultaat minder gewenst zijn.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.